Ipl-Behandlingar

SKÖNHETSBAREN STOCKHOLM Östgötagatan 18 08-714 00 92

076-195 08 13

 

IPL- Hårborttagning & Hudföryngryng

 

AESTHETECH® ELLA-HYBRID ljus system använder energi från 2 oberoende energikällor; Smart Power Delivery (IPL) och D-Light (IPL+Laser).

Smart = IPL (1.3 pulser/sekund)

D-Light = En kombination av IPL och Laser (upp till 15 pulser/sekund)

Ella Hybrid är den absolut senaste teknologin inom för IPL behandlingar.

Vad är IPL?

IPL står för Intense Pulsed Light, intensivt pulsat ljus. Tekniken går ut på att producera en energirik och intensiv ljusstråle som sedan leds ner till hårroten. Ljuset från maskinen absorberas av pigment i hår som sedan leds ner till hårroten och där omvandlas ljuset till värme som förstör cellerna. Temperaturen blir runt 70 grader vilket är den temperatur som krävs för att bränna hårroten för gott.

IPL används i första hand för permanent hårborttagning men även för hudföryngring samt andra typer av hudbehandlingar.

Hur fungerar det?

När ljuset tränger in i huden absorberas det i mörkt pigment, i blod och andra strukturer i vävnaden och omvandlas till värme. Vid hårborttagning gör värmen att hårsäcken som omger hårstrået dör och slutar att producera hår. Vid borttagning av ytliga kärl leder värmeökningen till att blodet i kärlet koagulerar. Samma mekanismer fungerar även på pigmentfläckar.

För att en IPL ska kunna fungera räcker det inte bara med att den kan skicka ut en ljusmängd kontrollerat. Ljuset måste också vara av rätt våglängd.

Blixtlamporna i en IPL skickar iväg en bredspektrum ljus med våglängder från ultraviolett till infrarött. Olika filter skär av ljuset så att rätt våglängder produceras för de specifika besvär som skall behandlas.

Hur IPL fungerar:

Observera att detta inte är samma utrustning som vår, det är samma teknik och vi vill visa hur det fungerar rent tekniskt.

 

Permanent hårborttagning med IPL

 

Det är en av de mest effektiva lösningarna på marknaden idag. Det krävs normalt sett mellan 5-10 behandlingar för att få bort all hår permanent. Väntetid mellan behandlingarna är ungefär 1 månad och detta pga. att man måste vänta tills nytt hår hunnit växa ut innan en ny behandling kan genomföras.

 

Det hår du ser på kroppen är ungefär 20% av det som växer under huden, resterande 80% är i vilofas. När man utför en behandling så dödar man de här ungefärliga 20 procenten som syns och är i tillväxtfas, dessa kommer aldrig tillbaka igen. Det som händer nu är att en del av de resterande 80% går från vilofas till tillväxtfast och det är därför man behöver utföra ett flertal behandlingar för att bli kvitt all hår.

 

En behandling kan ta mellan 5 min och 1 timme. Det finns inga risker eller allergiska reaktioner mot denna teknik, dock så finns det vissa kunder med sjukdomar och andra kontraindikationer som inte går att behandla och det är något man går igenom under konsultationen för att säkerställa din hälsa. Behandling är smärtfri men det kan sticka till i huden då det är värme som alstras från IPL-maskinen. Kylutrustningen dämpar smärtan till minimala nivåer.

Hudföryngring med IPL

 

IPL-ljuset verkar på djupet i huden och ökar elasticitet genom att stimulera till nybildning av kollagen. Åldrad, särskilt solskadad hud har förlorat kollagen och därmed blivit rynkig och mycket mindre elastisk. Med IPL-behandling har vi fått en ljusbehandling som ger hudföryngring genom att återställa hudens ungdomliga elasticitet på ett säkert, enkelt och effektivt sätt. IPL-behandlingen tar dessutom bort de ytliga blodkärl och pigmentfläckar

Ytliga blodkärl

Man får inga sårskorpor eller andra besvär av IPL-behandlingen, men man kan få en lätt hudrodnad och värmekänsla första dagen. 1-3 IPL-behandlingar brukar räcka beroende på hur mycket ytliga blodkärl man har. Det går att behandla hals, näsa, kinder och decolletage.

Pigmentfläckar

Pigmentfläckar och ojämn pigmentering i ansiktet och på händerna t ex efter mycket solning tas bort med IPL-behandling. Ofta räcker en eller två ljusbehandlingar för att bli av med pigmentfläckarna. Efter IPL-behandlingen ser man hur pigmentfläckarna blir mörkare och inom ett par dagar märker man en skillnad. Inom två veckor har pigmentfläckarna försvunnit eller bleknat. 1-3 IPL-behandlingar brukar räcka. De som kan utföra dessa IPL-behandling är de med ojämnt pigmenterad solskadad hud med pigmentfläckar, ålderspigmentfläckar på händer, uttalade fräknar, platta bruna solfläckar.

Vem kan behandlas?

Tumregeln för att behandling ska fungera är att håret ska vara mörkare än huden där du vill bli behandlad. 
Nästan alla hår- och hudtyper kan behandlas men den idéella kunden är den med mörkt hår och ljus hy.

Med dessa egenskaper når man bra resultat snabbt. För att behandlingen ska fungera effektivt måste håret innehålla melanin (pigment som ger håret dess färg). Detta betyder att det inte fungerar på gråa och vita hårstrån (allmänt ljusa hårstrån), även rött hår är svårbehandlat då det innehåller mindre pigment.

IPL kan användas för:

  • Permanent hårborttagning
  • Hudföryngring
  • Ytliga blodkärl
  • Acne
  • Pigmentfläckar

Copyright © All Rights Reserved Skönhetsbaren Stockholm Östgötagatan 18 116 25 Stockholm 08--714 00 92 / 076-195 08 13 beauty@skonhetsbaren.com